Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Zij smeekte voor elkaar - Hollandia2Algeria
 In Verhalen van anderen

Graag wil ik mijn verhaal delen, mijn naam is Mounir en ik ben 34 jaar. In 2013 ben ik getrouwd en in 2014 heeft mijn ex vrouw mij verlaten voor een oude schoolliefde, ik kan me goed herinneren dat ze op een dag letterlijk tegen me zij dat ze van me wilde scheiden omdat ze gevoelens had voor iemand anders. Ik heb gesmeekt, ik heb gehuild maar niets heeft geholpen. Ik werd het huis uitgezet en moest noodgedwongen bij mijn ouders slapen. Mijn hele leven stortte in, ik was nog verliefd op haar maar zij niet op mij. Na een tijd zijn we gescheiden.

In 2014 kreeg ik een flatje in Amsterdam, ik probeerde mijn leven op te pakken maar had moeite om me staande te houden. Mijn gebed begon ik te verwaarlozen en ik begon het Fajr gebed niet meer op tijd te bidden. Ik smeekte Allah om hulp, ik vroeg Allah om een teken, een teken van hoop.

Op een dag werd ik wakker van de adhan, ik dacht dat ik droomde maar ik hoorde s’morgens vroeg door de muren heen de adhan. Ik kende mijn buren niet en ik zag ze nooit. Ik zag wel op het naambordje een Marokkaanse achternaam. Ik heb altijd gedacht dat ik een Marokkaanse buurman had. Want ik zag een paar keer een oude Marokkaanse man naar boven lopen.
Elke ochtend werd ik wakker van de adhan van de buren, op de een of ander reden werd ik gemotiveerd om het Fajr gebed weer op tijd te bidden. Elke keer als ik het Fajr gebed verrichtte smeekte ik Allah om weer een goed leven te krijgen, een leven met een vrome vrouw.

Dagen, weken en maanden gingen voorbij. Op een dag was ik bij de brievenbus en kwam ik een zuster tegen. Ze zei salem. Ik had haar nooit gezien, ik had geen idee dat ze mijn buurvrouw was, ze straalde Nour uit. De oude man bleek haar vader te zijn die af en toe op bezoek kwam. Ik groette haar terug en liep weer naar boven. Een week later kwam ik haar in de supermarkt tegen. We raakte even aan de praat en ze vroeg me of ik van de adhan last had. Ik zei dat ik erdoor weer het Fajr gebed begon te bidden en dankte haar. Ze straalde en bloosde. Weer een week later kwam ik haar in de supermarkt tegen en we begonnen te praten. Ze vertelde me dat ze twee maal gescheiden was en geen kinderen had. Ik vertelde haar dat ik ook gescheiden ben.

Om het verhaal kort te maken, elke ochtend met Fajr zat ik Allah te smeken om een vrome vrouw en Laila zat in haar woning in de kamer ernaast met Fajr te smeken om een vrome man. Wij hadden geen idee van elkaars geschiedenis noch hadden wij een idee dat we elke ochtend dezelfde dua aan Allah smeekten.

In Maart 2015 zijn we hamdulilah getrouwd en verhuisde ze naar mij toe. Laila en ik verwachten in sha Allah over een paar maanden onze baby. Beste broeders en zusters die dit lezen. Of je gescheiden bent of single ben, er is hoop. Allah is Groter dan het probleem, heb vertrouwen.

Mounir

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:
“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is degene die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.”
[Quran 3:160]

Recent Posts

Leave a Comment


cheap nfl jerseys