Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all AL MALIK ( De Koning, de absolute Heerser) | 99 schone namen van Allah
 In Namen van Allah

Een menselijk koning heeft allerlei beperkingen en kan zijn lang niet volledig controleren. Hij kan niets scheppen, Hij heeft geen macht over materie en kent zelfs niet het weer van de volgende dag. Hij heeft geen macht over zijn gezondheid of leven; Wanneer zijn tijd komt sterft hij.

Het verschil tussen Allah en menselijke koningen is ontzetten groot. In de Koran lezen we het verhaal van Profeet Ibrahiem die de koning van Babelonie probeerde duidelijk te maken dat hij geen god kon zijn:

Weet jij niet van degene die met Ibrahim over zijn Heer redetwistte, omdat Allah hem het koninkrijk had gegeven? Toen Ibrahim zei: “Mijn Heer is Degene Die doet leven en doet sterven.” Hij zei: “Ik doe leven en sterven.” Ibrahim zei: “Maar voorwaar, het is Allah Die de zon in het Oosten opkomt, doe jij haar dan voor dat zij in het Westen opkomt.” Toen zweeg degene die ongelovig was van verbazing. En Allah leidt het onrechtvaardige volk niet. (2:258)

Het maakt niet uit hoe groot of hoe machtig de heerschappij van een koning of heerser is, het is absoluut niet te vergelijken met die van Allah. De macht van alle heersers bij elkaar stellen niets voor. Zij zijn niet eens een stipje in het grote domein van de Almachtige Koning Allah

Recent Posts

Leave a Comment


cheap nfl jerseys