In Het leven, Hollandia2Algeria

Rond een uurtje of 6 was het aardig afgekoeld en we waren van plan om even naar het bos te gaan om een opnamen te maken voor de documentaire “Trouwen voor Allah”.

Dit bos is vrij in de buurt en er komen veel gezinnen hier. Je kunt hier paard rijden of even op een kwart een rondje maken. Uiteraard besloten wij om even een plekje op te zoeken om even van onze sapjes te genieten en met de telefoon een kleine opnamen te maken over ons leven in Algerije.

Op een gegeven moment zag ik een friese paard en zei dit tegen mijn man: “Kijk die komt uit nederland.” Mijn man schiet in de lach en gaf aan dit niet klopte want het zou een arabier zijn. Alleen gaf mijn man aan dat hij niet helemaal in goede verhouding was. Ik schoot uiteraard weer in de lach en gaf aan dat dit geen arabier was maar een fries en hij was wel perfect in verhouden!

We blijven nog even zitten en op een afstand zie ik hoe het paard achter de eigenaar aan loopt. Ik zeg tegen mijn man dat hij de eigenaar maar eens moet vragen wat voor paard dit is. En als het een fries is krijg ik een beloning en als het een uit “verhouding getrokken” arabier is dan krijg hij een beloning. Hij wou er niet helemaal mee akkoord gaan en zei dat als hij het gaat vragen, hij zo wie zo al een beloning krijg!  (ik ging akkoord)

En daar ging hij dan wellicht met volle moet en ik zie dat hij aardig aan het lachen is met de eigenaar en dan komt hij terug gelopen zodra hij op verstaanbare afstand is zegt hij “you’re really so stupid” ik schiet in de lach en zeg “why?” Uiteraard IK HAD GELIJK.

Hij vertelde dat de eigenaar de naam bijna niet uit kon spreken maar iets met fries en hij kwam uit HOLLANDIA. Mijn man vertelde de eigenaar dat hij en zijn vrouw een weddenschap had en dat zij meteen zei dat het een fries was. De man schoot in de lach en zei dat ik inderdaad gelijk had ! Ik mocht van de eigenaar op het pracht beest rijden alleen helaas gaat dit niet meer met hijab! Als ik het terein alleen had, had ik zeker niet getwijfeld!

 

Na een aantal uren (geen opname gemaakt) kwame we thuis en ik gaf aan dat ik mooi gelijk had en dat hij geen gelijk had met zijn “arabier”. Hij kijk me vol verbasing aan en zegt dat dit helemaal niet klopte! Hij had dit namelijk helemaal niet gezegd. Zzzzzooooo jammer dat mannen niet zo goed tegen hun verlies kunnen!

 

Jaren geleden!!

Ik denk dat weinig mensen dit weten maar heb ik het verleden zelf 4 paarden gehad! Ik vond het heerlijk om tochten te maken en helemaal uit te waaien. Na verloop van tijd had ik er nog 2 en zij stonden op een weiland ergens in Noord-Holland. Waarschijnlijk vond jeugd het leuk om het hek open te knippen (open te maken) en mijn paard en ponny zijn op de wandel gegaan. Het was in de nacht en een auto heeft mijn paard flink geraakt waardoor zij teplekken is overleden. Het zou best een trouma zijn geweest voor de bestuurder op opeens een groot paard op de weg te zien. Ook al mag je daar maar 60 km per uur rijden de weg is echter geschik op lekker goed door de race. Wat het ook mag zijn je verwacht niet!

De ponny is gebleven bij de eigenaar van het land en ik heb hierna geen paarden meer gehad. Uiteraard de liefde voor het rijden is er nog steeds! En als ik even kon dan wou ik graag rijden ook al is dit wel anders als je een paard van een ander heb.

Recent Posts

Leave a Comment