In Algerije, Het leven, Hollandia2Algeria

De TOP 5 ergernissen van Algerije! 

Het klinkt een beetje dramatisch maar zelfs aan deze “ergernissen” kan ik hier gewoon prima leven. Ik wil dan ook even zeggen dat in sommige gevallen ik er persoonlijk niet tegen kan en in anderen gevallen, de hele bevolking dit enorm irritant vind!

Electra, waarschijnlijk omdat er momenteel zoveel gebouwd wordt in mijn omgeving is er met enige regelmaat een elctra even afgesloten. Dit is niet erg maar als het met enige regelmaat terug komt kan het soms best irritant zijn! Ik moet ook zeggen dat het van tijd tot tijd een beetje verschilt, zo hebben we 2 weken gewoon electra en dan een aantal dagen achter elkaar een uitval.

Water, dit is meschien nog wel meer vervellend als je geen water meer heb. De rede hiervan kan ik dan ook niet begrijpen! Je betaald er toch voor dus wat moet het probleem zijn? Het zijn de oude systemen die gewoon simpel weg de verbruik niet aan kunnen. In sommige gevallen is het zelf dat er te zwakke motoren in bijvoorbeeld een flat geplaats is.
Uiteraard zijn de mensen het hier wel gewend en hebben ze zo hun maatregelen genomen.

WC, Wij hebben een “gewone wc” maar in veel huizen hebben ze een wc waar je boven moet gaan staan. Niet echt mijn ding

Tafel gewoontens, Het eten zelf is geen probleem en is gewoon prima te eten. Maar bij het eten van kip of fruit worden de botten of pitjes gewoon op tafel gegooit. Dit vind ik erg irritant en ook niet prettig om op te ruimen. Dit is niet omdat ik het vies vind omdat iemand hier van gegeten heeft maar dat gedoe aan je handen en geplak. Uiteraard hebben we hier gewoon sop en doekjes voor, maar waarom al dit onnodige gedoe! Inmiddels heb ik mijn man aangeleerd dat indien er kip gegeten wordt zet ik een extra bord neer en daar wordt alles in gegooit!

Drinken van koffie, Je zult denken…. wat kan hier nou irritant aan zijn? Nou het drinken van koffie is uiteraard geen probleem maar de gewoontens die zij er bij hebben vind ik toch wel verschikkelijk. Je kent het wel lekker bak koffie met een koekje erbij! Even soppen en vervolgens in je mondje stoppen, dit vind ik persoonlijk al niet lekker! Maar hier in Algerije maken ze het toch wel erg bond, soms gaat er gewoon een hele brood in de mok en wordt er met een lepel even op geduwd dat alles er in pas! Koffie wordt opgezogen door het brood of de koekjes en vervolgens wordt die “lekker” bak met koffie opgelepeld door een smerige substantie! Ik kan hier niet aan wennen en blijf het na 1,5 jaar nogsteeds verschikkelijk vinden!

 

Ongeacht deze punten hou ik ONTZETTEND veel van Algerije!

 

Recent Posts

Leave a Comment