In Het leven

Vrijdag ochtend vertrok ik richting Hollandia en dacht dat ik alles goed had voorbereid. Je kunt wel zeggen dat ik al vrij snel met me neus op de feiten werd gedrukt.

Ik vloog met Tuifly.be na Charleroi en ik moest dan vervolgens met een pendelbus naar brussel. Vervolgens daar met een rechtstreekse bus naar Amsterdam toe met flixbus.nl (voor wel € 20). Uiteindelijk kosten alles bij elkaar € 100,- (enkele reis) en ik was zeer te vrede met de deal die ik gemaakt had. De rede van mijn bezoek is uiteraard mijn familie maar moest ook echt wat dingen gaan regelen. Onder andere was de belastingdienst zo vriendelijk om mijn emigratie niet goed af te handelen, moest ik even naar de ING toe en moest ik het land uit om mijn visum verlengen.

Door de omstandigheden hoefte ik opeens niet meer mijn visum te verlengen en kon ik nog 3 maanden in Algerije verblijven (Afwachten op mijn verblijfspapieren). Dus begon ik al te twijfel of ik wel of niet moest gaan. Ik had ten slotte een enkel reis geboekt omdat ik niet wist hoe het allemaal zou gaan verlopen. Inmiddels zijn de prijzen enorm gestegen van de vliegmaatschappijen. Na kort overleg besluit ik om toch te gaan, had inmiddels mijn ouders ook al 3 maanden niet gezien.

2 dagen voor vertrek krijg ik een telefoontje van mijn moeder; Je vader gaat richting Brussel dus hij haalt je wel op!  Ik had juist besloten om hem niet te belasten met deze enorm lange rit maar goed hij moest er toch zijn dus waarom ook niet. Aangekomen op de luchthaven had ik natuurlijk geen Nederlandse nummer meer en was afhankelijk van het internet die ik daar kon gebruiken. Heen en weer bellen met mijn moeder om te achterhalen waar mijn vader nou stond. Inmiddels had ik de pakeer garage van binnen en buiten gezien en na een uur had ik hem uiteindelijk gevonden.

We zitten in de auto en ik val zo nu en dan in slaap. Had een lange reis achter de rug met daarvoor 2 hele korte nachten. Mijn vader maakt me waker en zegt dat het inmiddels tijd is om te tanken en een bak koffie. Ik loop alvast naar binnen om af te rekenen terwijl mijn vader de auto met aanhanger plaats op een pakeer plek. Hij komt een beetje haastig naar binnen lopen en gaf aan dan hij niet  helemaal correct stond dus we moest even opschieten.  Terwijl de koffie uit te machine komt loopt, loopt hij al richten het raam toe en ik hoor hem nog mopperen dat er al mensen bij de auto staan.

Onhandig loop ik naar buiten met de koffie’s en broodje in mijn handen en ja hoor daar staan ze dan. De Belgische agent vroeg ons “vriendelijk” of we € 57,- willen afreken of we mochten mee komen. Wat een leuk begin in Europe en uiteraard werd het een aardige dure koffie!

We komen laat aan bij mijn ouders thuis en mijn moeder was uiteraard enorm blij om mij weer te zien! Na wat kletsen duik ik mijn bed in en de volgende dag werdt ik echt ontzettend laat waker. Na wat water te hebben gedronken en bak koffie. Begin ik toch te zweten en alles begint ik te draaien. Ga even stil zitten en moet echt naar de toilet rennen omdat ik opeens moest gaan overgeven! Echt subhanAllah! Serieus, wordt ik nou echt ziek van het kraanwater? Bijna 30 jaar lang drink ik niets ander en ga even een tijdje weg en dan ga je ziek worden?

 

Heerlijk begin van mijn vakantie!

Recent Posts

Leave a Comment