In Het leven

Je kent het wel, zulke momenten dat je niet meer bij komt van het lachen. Je tranen lopen over je wangen maar achteraf vraag je jezelf toch af of het nou wel zo grappig was.

Inmiddels woon ik al een enige tijd met mijn lieve schoonfamilie. Alhamdulillah dat ik dit kan en mag mee maken. Mijn lieve schoonvader heeft elke week wel een verhaal of grapje.

Ook was het vandaag weer zover. Mijn lieve schoonvader die inmiddels al een prachtige leeftijd heeft bereik van 80 jaar schiet spontaar in de lach. Hij vond het zodanig grapig dat zijn tranen al in zijn kleine oogjes stonden.

Hij begint te vertellen en ik zie hoe hij met moeite zijn lach in kan houden en mijn man is aandacht aan het luisteren naar zijn verhaal. Ik zit me schoonvader vol bewondering aan te staren en hopen dat mijn man begint te vertalen. Ik schiet inmiddels spontaan in de lach omdat ik mijn lieve schoonvader zo zie genieten van de grap.

Hij veeg zijn tranen weg en mijn man is ook even aan het bijkomen van zijn verhaal.

En de vertaling kan eindelijk beginnen.

De man en zijn ezel.

De eigenaar van een ezel komt zijn stal in gelopen en geeft de ezel te eten. De ezel weigert echter om te eten en de eigenaar begint boos te worden.

Wat ben jij toch voor een ontdankbaar beest. Ik heb een hele afstand afgelegd om voor jou het lekkerste voer te halen en nu wil jij het niet eten? Moge Allah een tijger op je afsturen en jou opeten. De tijger zou dan wel dankbaar zijn.

De volgende dag gaat de eigenaar terug naar de stal en tot zijn grote verbazing ziet hij dat de ezel is opgegeten door een tijger.

De eigenaar was enorm verdrietig en zegt

Kan je nou ook al geen grapje neer maken met mijn eigen ezel….

Les van de grap… maak nooit een slechte dua tegen over iemand…. because u never know!

 

Was het nou zo grappig?

Eigelijk viel het best wel mee maar met zulke momenten moet je echt te plekken zijn en je ziet een oude man van 80 jaar helemaal aan het genieten van zijn eigen grap! Dit was wellicht de grootste rede waarom ik zo moest lachen!

Recent Posts

Leave a Comment