Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Onze trouwerij - Hollandia2Algeria
 In Emigratie, Het leven

Islamitsche trouwen maar hoe pak je het aan en hoe reageert de familie?

Heerlijk het zonnetje schijnt, genieten van het moment en inshaAllah over een paar uurtjes ben ik eindelijk getrouwd! Omdat wij geen gekke koste willen maken, heb ik een jurk geleend van zijn zus! Eten gaat zijn familie zelf maken en het wordt gehouden in het huis van mijn wali!

Alhamdulillah dat wij het op deze manier kunnen verrichten!

Ben gereed, wachtend op mijn man en zijn nichtje tot zij mij komen ophalen. Wordt even snel in een andere jurk gehesen, hoofddoek om en daar zijn ze dan! Stiekem probeert mijn man even naar achteren te gluren om een blik op te vangen van mij. Ze begint te mopperen op hem en zeg dat hij op de weg moet letten en buiten dat, ben ik nog niet zijn vrouw!! Ze begint te lachen en verteld over de personen die aanwezig zijn.

Haar moeder ( mijn schoonzus) wist het eerste van mijn bestaan. Ze is een hele lieve en zachte vrouw en dat zie je terug in haar kinderen! Ook spreek haar dochter engels waardoor communicatie makkelijker gaat! Alhamdulillah voor alles!

Aangekomen bij het huis van mijn wali zijn er al veel dames aanwezig. Onderste verdieping voor de vrouwen en bovenste verdieping voor de mannen!

Kom binnen in een kamer en ik zie mijn schoonmoeder zitten met een glimlach op haar trotse gezicht en mijn dag is al volmaakt!

De mannen komen en zij gaan naar boven, 2 imam’s sterk!
Ok ok, de ene treedt op als mijn wali en de andere zal de toespraak houden.

We genieten van de momenten en Alhamdulillah we zijn getrouwd!!!

Om de dag af te sluiten gaan we gezellig wat eten, simpel en lekker! Daarna een henna feestje. Waarbij mijn schoonmoeder mijn handen bewerkt en geniet van alle klein kinderen om haar heen!

Ik zie een vrouw van een hoge leeftijd met een hart van goud! Een vrouw die zich helemaal terug trek zolang haar kroost geniet. En vrouw die niks vraag aan iemand en vrouw die trots is op haar nageslacht! Een vrouw van wie je gaat houden na enkele secondes als je haar heb ziet!

Tijdens mijn genietingen om me heen, komt mijn schoonvader. Ik loop weg uit de kamer en ga bij hem zitten met mijn man en mijn schoonzus. Ook hier zie ik weer een man die trost is om ons! Een man waar zoveel liefde afstraalt! En man bij wie ik een gevoel krijg als vader.

Vanaf het eerste moment toen ik hem zag, was een klik tussen ons. wat ik niet kan uitleggen. Hij blijf maar dua’s voor ons verrichten! ik vraag hoe hij zich voelt, of hij gelukkig, blij, trost is? De glimlach die hij al heeft maar nog groter wordt zeg voldoende! Hij wijs in de lucht en begint Allah te herdenken en begint weer dua’s te maken voor ons.

Moge Allah schoonouders rijkelijk belonen, al hun inzet en dade accepteren. Moge Allah hun zegenen met alle stappen die zij nog zal zetten. Moge Allah hun het beste plekje geven in het hiernamaals! Moge Allah ons alle zegenen en onze familie banden versterken. Ameen!

Tijd voor ons zelf! We gaan met ze 2tjes naar Jijel toe, de gehele dag hebben we genoten van de natuur om ons heen! Koeien op de weg, gaten in de weg , back to basis! Alhamdulillah!

Papier werk en emigratie kan beginnen!

 

Recent Posts

Leave a Comment


cheap nfl jerseys