Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Papierwerk kan gaan beginnen - Hollandia2Algeria
 In Emigratie

De eerste stappen zijn gezet maar wat staat mij nog allemaal te wachten? Moet ik een plan van aanpak maken of gewoon alles op me aflaten komen?

Heb wel 100 vragen waar ik geen antwoord op heb! We beginnen om ons heen te kijken, kennen wij mensen die naar Algerije zijn geëmigreerd? of wie het huwelijk hebben verricht in Algerije?

Na wat rondvragen kom ik uiteindelijk in contact met een zuster uit Algerije. De antwoorden die ik kreeg uit de mail waren vrijwel teleurstellend! Hele korte visa, weet je wel waar je aan begint? ect ect ect

Na aanleiding van de mail gaf mijn man aan om toch zelf te gaan zoeken en ons niet te late demotiveren door anderen!

1. Gemeentehuis Algerije, Mijn man gaat op wille keurige dag naar het gemeente huis in Algiers. Bij aankomst wordt er gezegd dat zij dit soort zaken niet behandelen! Hij mag terug komen op een woensdag of zondag!

Next try! De eerst beste gelegenheid gaat hij weer naar ze toe, vraag hoe het zit om een huwelijk te regelen in Algerije met iemand van buitenaf! We krijgen een lijstje mee met papieren die gevraagd wordt. Zoals geboorte acte, huwelijkse staat, visa, pasfoto’s ect ect ect

2. Kopie maken, van paspoort en ja alles moet in drievoud!

3. pasfoto’s laten maken, Natuurlijk met bepaalde eisen! (vind het altijd verschrikkelijk om foto’s te maken)

4. Gemeente huis, Mijn papier opgehaald, even na vragen of de gene die zijn handtekening zet wel bevoegd is! Go to the next!

5. Minister van buitenlandse zaken. Na alle papieren te hebben verzameld. Moet ik naar de minister van buitenlandse zaken om een stempel te krijgen. Deze controleert of de ambtenaar wel bevoegd is,

€ 10 extra per document.

6. Ambassade van Algerije. Uiteraard willen hun ook een extra stempel er opzetten! Zij moeten weer controleren of de minister van buitenlandse zaken wel goed hun werk hebben verricht! Goh, als ik er toch ben, laat ik dan maar meteen mijn visa regelen!

Om bij hun langs te gaan mag je wel een aantal uurtje vooruit trekken! Ga vooral niet stress
en en plan niks anders erachter! Tijdens het bezoek kom ik in contact met een zuster waarbij haar moeder Nederlands is. We beginnen een gesprek en al heel snel wordt het duidelijk dat je een lange visa kan krijgen i.p.v. max 5 maanden wat mij verteld is!

Toen ik mijn paspoort ging ophalen heb ik na vraag gedaan over de visa. De man verteld mij dat als ik eenmaal getrouwd op papier, dat ik een visum voor een jaar krijg inshaAllah.

7. kopie van de paspoort 

Daar zit je dan, veel heen en weer gereden! Alles verzameld! Nu afwachten om naar Algerije te gaan inshaAllah!

Recent Posts

Leave a Comment


cheap nfl jerseys