Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Koran leren lezen - Hollandia2Algeria
 In Arabisch

Koran leren lezen in 4 dagen


“Lees de Koran want het zal op de Dag des Oordeels bemiddelen voor degenen die het lazen.” ( Sahih Muslim)

“De beste onder jullie zijn degenen die de Koran hebben geleerd en het (aan anderen) onderwijzen.” (Sahih Al-Bukhari)

“Degenen die vaardig is in het reciteren van de Koran zal (op de Dag des Oordeels) onder de nobele en meest edelen (de engelen) zijn. En degene die (de Koran) met moeite reciteerd (strevend naar verbetering ervan), struikelend over de woorden, zal dubbel beloond worden.” (Sunan At-Tarmidhi)

“Wie een letter leest van het boek van Allah (de Koran) zal beloning krijgen. Deze beloning zal vermenigvuldigd worden met tien. Ik zeg (hier) niet dat (de combinatie van) Alif (A) Laam (L) Miem (M) een letter is, integendeel, Alif is een letter, Laam is een letter, Miem is een letter.” ( Sunan At-Tarmidhi)


 

Zoals vele is het leren van een taal soms erg lastig en ook ik behoor tot dit groepje mensen! Inmiddels ben ik al een aantal jaartje bekeerd en kan in inmiddels de Arabische Koran zelfstandig lezen! Het gaat uiteraard niet echt vlot of sterker nog, kan ik gewoon 10 min bezig zijn met een bladzijde. Maar Alhamdulillah!

Soms lijken de dingen zwaarder dan dat ze uiteindelijk zijn. Vanaf mijn bekering ben ik alle letters en klinkers gaan leren. Dit omdat ik zo in de war raakte tijde het leren van surah voor mijn gebed. Welke H wordt er nu gebruikt? Ik leerde in 2 dagen alle letter en schrijfwijze en kom alles herkennen. Dit hiep enorm bij het uitspreken van bv Al-Fatiha.

Heb na 2 jaar een curcus gedaan om de Koran te leren lezen in 4 dagen en dit was een groot succes voor mij! Door middel van deze curcus kon ik de koran zelfstandig lezen met de grammatica die er bij hoort!

 

Recent Posts

Leave a Comment


cheap nfl jerseys