In Algerije

Woont jou man in Algerije? Deze vraag hoor ik regelmatig en Inderdaad, mijn man woont in Algerije en InshaAllah zal ik einde van dit jaar ook naar Algerije toe verhuizen.

Verbaast kijken ze me aan, vragen opnieuw: “Algerije?” Na een dubbelen bevestiging. Vindt bijna iedereen het erg leuk en bijzonder. Toch even onze top5 !!!


Top 5 Waarom wij kiezen voor Algerije……


1. Mijn man, belangrijkste is wellicht dat mijn man helemaal niet in Europa wilt wonen. Hij heeft hiervoor diverse redenen waar ik groten deels ook achter sta.

2. Islam, heerlijk om het zo dicht om je heen te hebben. De adhan die je hoort, vrijdag iedereen is vrij. En zo zijn er vele andere redenen wat islam betref, en wat ik mis in Nederland

3. omringt zijn met andere moslims. Uiteraard moslim zijn overal maar in Algerije is iedereen islamitisch of bijna iedereen. Dit geeft mijn een heel warm gevoel.

4. Back to basis. Voor vele kan dit een nachtmerrie zijn, maar voor mij bijna het “ideale” leven. Zuinig zijn met wat je heb, vrouwen die meer zorg dragen voor het gezin. Dit omdat het mogelijk is. Tegenwoordig moeten zowel vrouw als man vaak werken om hun lasten te betalen

5. Nederland is niet het land waar ik me thuis voel. Begrijp me niet verkeerd, maar als Nederlandse vrouw die zich bekeerd tot de islam. Bij wie haar hart en ziel in het geloof zit. Wilt hier niet steeds een discussie over hebben. Mijn normen en waarden zijn de islam. Ik wil graag een leven hebben zoals ik dat wilt. Ik wil graag geaccepteerd worden zoals ik ben! De discussie over mijn khimar, word ik wel een beetje moe van.

Recent Posts

Leave a Comment