Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Order Allow,Deny Deny from all Schedels van Algerijnse verzetsstrijders nog altijd bewaard als trofee in een Frans museum - Hollandia2Algeria
 In Algerije

In de 19de eeuw hebben Franse kolonisten Noord-Afrikaanse verzetsstrijders vermoord en onthoofd. De schedels van een groep Algerijnse rebellen liggen 150 jaar later nog steeds als trofee in een museum in Parijs.

Ali Farid Belkadi, een onderzoeker van Noord-Afrikaanse komaf heeft in 2011 de schedels ontdekt van bekende leiders van het Algerijns verzet. Aan specifieke kenmerken kon hij zien dat één van de schedels van de beroemde Boubaghla was, waarover ook een film is gemaakt in Algerije. De verzetsheld van de Noord-Afrikanen was vermoord en net als vele anderen onthoofd om de bevolking af te laten schrikken. De schedels zijn later meegenomen naar Frankrijk als trofee om te laten zien hoe succesvol de Fransen zijn in het koloniseren van andere landen.

De schedels worden nu naast 18.000 andere schedels bewaard in een Franse museum. Belkadi en zijn gelijkgezinden eisen dat de schedels terug worden gestuurd naar Algerije. De Franse televisiezender France 24 heeft hier een reportage over gemaakt:

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment


cheap nfl jerseys