In Algerije, Het leven

Ben momenteel weer aangekomen in Nederland. Ben inmiddels een weekje hier en heb ontzettend heimwee naar Algerije toe! Ik kende het gevoel helemaal niet maar telkens als ik weer in Nederland bent begin het gevoel. Vraag me ook af of het alleen mijn gevoelens zijn of dat er meer achter zit!

Ben net terug van een maandje Algerije. Wat een heerlijk land is het. Helaas weten weinig mensen hoe het er is en of hebben soms negatieve gedachten over Algerije! Ik verbaasde me dan ook niet dat er een negatief reisadvies word gegeven over het prachtige land! Uiteraard vraag me ook af of dit na al die jaren nog terecht is!

Veiligheid? Ja voel me ontzettend veilig in Algerije! Er is daar natuurlijk van alles gebeurt en de discussie waar het allemaal vandaan komt laat ik even in het midden. Maar er zijn genoeg doden gevallen de afgelopen jaren! Wellicht daardoor is er veel controle op straat. Mannetjes in groenen pakjes en blauwe pakjes. Elk zijn functie, de ene makkelijk om mee te dealen dan de ander! Maar ze staan er allemaal voor de veiligheid van de mensen! Alhamdulillah.

Over veiligheid, bij mij om de hoek is er een kazernen/school van de politie. Vroeg me man al of hij deze speciaal voor mijn heeft geplaats. Kan mijn moeder zich ook minder zorgen maken ­čśÇ

Inmiddels ben ik hier weer een weekje en de eerste dagen vielen erg zwaar. Heimwee!!!! En dan vraag je jezelf af wat is dit nou? Ik miste Nederland soms vooral mijn vrienden of familie hier! Maar dit gemis is zo minimaal! Maar als ik dan in Nederland ben mis ik Algerije ontzettend! Wellicht is het omdat mijn man daar is. Maar het onbezorgde wat ik ervaar en het genieten van het leven heb ik helemaal niet in Nederland!

Ik krijg ook regelmatig de vraag wat ik daar doe!
Gemiddelde dag ziet er als volg uit!

Me man staat vroeg op en gaan dan naar ze werk! Hij laat me slapen maar wordt wakker! Sta dan op en ga even gezellig koffie drinken! Nou ja gezellig -_- Mijn man half slaperig en ik ben dan de radio! Weet zeker dat hij soms wenst dat ik in me bed blijf liggen !

Hij gaat de deur uit en ik ga lekker rommelen. Beetje opruimen, even op internet (als ik het heb) soms kruip ik even me bedje in om nog een uurtje te slapen.

Ik kan dan naar buiten gaan om boodschappen te doen maar eigenlijk doet mijn man dit meestal. Ik heb de mogelijkheid om naar zijn ouders of zussen te gaan! Maar ik zou dan de auto moet hebben! Ken inmiddels redelijk de wegen Alhamdulillah!

Ga meestal ook het eten zo goed al voorbereiden maar mijn man is vroeg thuis. Soms 13:00 kan ook 15:00 zijn en als het tegen zit zelfs erg laat! Bij thuiskomst kunnen we eten of koffie drinken vooral weer een gezellig kletsen en lachen! En we gaan daarna regelmatig de deur uit! Familie bezoeken of lekker naar het strand of natuur in!

Ik ben echt een huismus en mijn man is best wel een buiten mens! Ik geef ook regelmatig aan dat hij bv in het weekend lekker naar ze vrienden moet gaan! Zo kunnen we allebei genieten van onze eigen ik.

Kortom ervaar dit als rust, genieten en totaal mijn zelf kunnen zijn! Geen zorgen over wat morgen gebeurt. Onze planning is allemaal voor korte termijn!

Algerije, het blijf toch Afrika! We hebben zeker dingen wat ik niet gewend ben maar ik geniet hier juist van! Wellicht voor sommige kan het een drama zijn! We hebben bv een aantal dagen geen water gehad! Komt dan een tractor langs met een kleine tank en onze reservaat wordt weer bijgevuld! Elektriciteit wat uitvalt komt toch wel wekelijks voor! In de meeste gevallen is het 10 seconde en het is weer aan!

Bouw van de woning, erg slordig. Afvoer op mijn balkon niet goed aangelegt waardoor ik bij het wassen me water handmatig moet afvoeren! Dit is uiteraard op te lossen maar we hebben hier nog geen tijd voor gehad!

De ene noemt het corruptie de ander heeft er een ander woord voor. Maar het idee dat je altijd met geld moet komen is helemaal niet zo! Ik vind juist dat de mensen nog mens zijn! Bij burgenzaken die geregeld moet worden kan je vaak medewerking krijgen wat hier in Nederland niet kan! Of er wordt zelf gemopperd waarom we niet bij de ambtenaar even langs zijn geweest bij hem thuis om 10 uur in de avond! Dit alleen om een tijd te horen i.v.m. ons trouwen! Kortom dit is menselijk!

De mensen HEEERLIJK! zo gastvrij, overals waar je kom zijn ze zo aardig! Uiteraard hoor je dan dat het komt omdat ik uit Europa kom maar ik geloof hier niet in! Omdat mijn man ook bij hun kom en bij sommige zegt hij zelf al dat hij of zij hem vaker vragen om meer langs te komen! Ze genieten er van als er mensen langskomen! Ze genieten er van om over de islam te praten. Ze genieten er van als jij een glimlach op je gezicht heb!

Ik wil terug naar de plek waar ik me thuis voel!

Recent Posts

Leave a Comment